Wat is een e chopper en wanneer zijn ze handig?

De natuur verkennen in een gebied als de Veluwe doe je het beste op de fiets. Natuurlijk kun je ook met de auto gaan maar veel gebieden kom je niet in met een auto. Lopen is vaak niet te doen in zulke gebieden omdat het zo groot is. Maar een fiets is niet voor iedereen weggelegd. Voor die mensen is er de e chopper

Minder belastend

Het is goed om te realiseren dat hoewel fietsen heel gezond is, het ook belastend kan zijn. Sommige mensen kunnen om die reden niet zo goed lange afstanden fietsen en missen daardoor een hoop. Voor die mensen is de e chopper een ideale optie. 

Wat is een e chopper precies?

De e chopper is een soort elektronische scooter die lijkt op een chopper. Daar komt de naam dan ook vandaan. Een chopper associeer je natuurlijk al snel met een stoere Harley Davidson motor. En hoewel de e chopper gebaseerd is op het uiterlijk van deze  populaire Amerikaanse motorfiets is het toch een heel ander voertuig. De e chopper gaat namelijk maar maximaal 28 kilometer per uur en is daarmee ideaal voor natuurgebieden. 

De natuur niet storen

De reden dat mensen met name fietsen in natuurgebieden is omdat ze de natuur en de dieren niet willen storen. Met een e chopper hoef je daar niet bang voor te zijn. Een elektrische scooter maakt namelijk amper geluid en is daarmee net zo rustig voor de dieren als een fiets.