23 januari 2022

Waarom autodemontage?

2 min read
Logo Van der Ven auto's

Bij een autodemontage denk je al gelijk aan een garage, eentje waar je zelf wel eens je auto naar toe brengt of en van je vrienden. In een garage gebeuren daarom ook veel verschillende dingen. Bij de ene auto moet er wat worden vervangen en bij de andere haal je hem helemaal uit elkaar. Dit wordt ook wel autodemontage genoemd. Autodemontage is een woord wat je waarschijnlijk niet zo veel hoort. Dat komt omdat je een auto meestal na de garage brengt voor hem juist de monteren, spullen vervangen zodat de auto weer goed de weg op kan. Een autodemontage gebeurt ook niet zoveel hoor. Alleen als de auto iets moet vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een motorblok. Eerst monteer je hem om de auto vervolgens weer te monteren of terwijl in elkaar zetten. 

Over Van der Ven Auto's

Nieuwe auto

Bij nieuwe auto’s zou dit nog niet het geval zijn. Mocht je een nieuwe auto kopen dan hoef je de eerste 4 jaar niet naar de garage, de jaren erna moet dat wel. De jaren erna moet je elk jaar naar de garage toe voor een APK keuring. Dit is een keuring waarbij de garage naar je auto kijkt en zo verschillende punten afgewerkt om te controleren of de auto nog goed functioneert. Dit is belangrijk omdat je jezelf, maar ook andere mensen in gevaar kan brengen als je auto niet voldoet aan de veiligheid kenmerken. Autodemontage wordt ook gedaan als je auto total loss wordt, verklaart. Dan wordt er een autodemontage aan toe gepast. Hierbij gaat de sloperij kijken of er nog wat uit de auto te halen valt. Dit is erg belangrijk voor het recycleproces van de auto. Hierdoor worden namelijk minder spullen verbrandt en verbruikt wat aan het einde van de dag veel verschil kan maken.

Total loss

Maar je auto komt niet zomaar bij de sloop terecht, hierbij moet de auto ook eerst total loss worden, verklaart. Dit wordt gedaan door de verzekering, ook moet je dan boven een bepaalt bedrag aan schade hebben gereden. Dit komt omdat je zo kan bepalen of het nog wel zin heeft om je auto te vervangen. Als je denk dat het alleen bij goedkope auto’s gebeurt dan heb je het mis. Want door de nieuwste technologie wat vaak zit in de nieuwe auto’s worden er ook veel fouten gemaakt. Zo kunnen er verschillende lampjes aangaan die helemaal niet aan horen te gaan. Dit gebeurt vaak bij de bandenspanning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *