Veilig op weg met je auto

De vakantieperiode is weer begonnen. Misschien ga je dit jaar wel naar een zonnige bestemming in het buitenland met je auto of wellicht brengt je auto je naar een vakantiepark ergens in Nederland. Hoe dan ook, je wilt kunnen rekenen op je auto en veilig op weg kunnen. Met onderstaande tips ben je verzekerd van een veilige rit en kun je heerlijk genieten op jouw vakantiebestemming.

Controleer het papierwerk

Ten eerste is het belangrijk je papierwerk allemaal in orde te hebben. Controleer bijvoorbeeld je rijbewijs en paspoort of identiteitsbewijs, maar ook je groene kaart. Ben je lid van de ANWB of een andere pechdienst? Zorg dan dat je ook van deze organisatie het pasjes en de telefoonnummers paraat hebt. Uiteraard dienen ook de verzekeringspapieren allemaal in orde te zijn. Zo kun je onbezorgd op pad. Vergeet ook niet de APK van je auto na te kijken. Is deze nog lang genoeg geldig? Je wilt immers niet dat je verzekering moeilijk gaat doen.

Laat de auto controleren

Niet alleen de papieren dienen in orde te zijn, het is zeker zo belangrijk dat je auto helemaal in orde is. Ga daarom eerst langs een autobedrijf in Emmen of elders in het land voor een grote beurt, een vakantiecheck of een andere onderhouds- of controlebeurt. Je auto wordt dan helemaal tot in de puntjes nagekeken en kleine mankementen worden verholpen. Een onderhoudsbeurt heeft veel voordelen. Zo verklein je de kans op pech situaties. En dat wil je uiteraard niet wanneer je met je auto onderweg bent naar je vakantiebestemming. Mocht je auto te veel mankementen vertonen en is repareren niet rendabel, dan kun je bij een autobedrijf altijd op zoek naar een nieuwe auto, zodat je toch veilig op pad kunt.

Reserveonderdelen inpakken

Ondanks een goede onderhoudsbeurt, bestaat er toch een kans dat je langs de weg komt te staan. Of wellicht word je staande gehouden, omdat er koplamp stuk is. In dat geval is het altijd handig om reserve onderdelen bij je te hebben. Deze kun je gewoon bij je autobedrijf kopen, maar ook een tankstation of auto-onderdelen winkel hebben verschillende producten voorradig. Denk bijvoorbeeld aan reserve koplampen, een fles motorolie, een fles koelvloeistof of ruitenwisservloeistof. Altijd handig en verstandig!