Veilig de weg op

Heb je een scooter, elektrische fiets of misschien wel een snorfiets gekocht, dan moet deze eerst worden verzekerd voor je er de weg mee op mag. Een scooter verzekeren is eenvoudig te doen via internet, alleen ben je dan voordelig uit en waar kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken? Op vergelijkscooterverzekering.nl heb je alle soorten verzekeringen en maatschappijen op een website, op deze manier maak je eenvoudig de goede keuze voor een verzekering. Je hebt niet alleen alle verzekeringen op een rijtje, ook de voordeligste verzekering pik je er zo uit. Selecteer wat jij belangrijk vindt of wat je nodig hebt. 

scooter verzekeren

Welke dekking is verstandig om te nemen?

Net als zoveel andere dingen is een scooter verzekeren ook maatwerk, de staat van je scooter of snorfiets bepaald wat voor verzekering en eventuele extra dekking nodig is. Bij een nieuw scooter bijvoorbeeld is het verstandig om een extra aanvulling te nemen tegen diefstal, ook tegen brand, storm en natuur kun je bij sommige verzekeringen een dekking nemen. Overigens niet iedere maatschappij heeft dezelfde aanvullende pakketten voor een verzekering. Op vergelijk scooterverzekering.nl zie je precies de verschillen tussen de maatschappijen met de dekking.

scooter verzekeren

WA verzekering is altijd verplicht

Om de schade te kunnen dekken bij een ander voertuig, of om andere kosten te te kunnen dekken is een WA verzekering altijd verplicht. Maak je schade of heeft de tegenpartij medische kosten gemaakt dan wordt dit betaald uit de WA verzekering. Het spreekt natuurlijk voor zich dat er geen opzet in het spel is, of als je teveel alcohol hebt gedronken betaald de verzekering ook niet uit. Nadeel is als een ander per ongeluk jouw scooter beschadigd zonder dat je het weet, je geen recht hebt op betaling van de schade. Er is immers geen reactie of briefje achter gelaten wie dat heeft gedaan.