Totaallogistiek

De maatschappij verandert in een historisch ongekend tempo. Er heeft zich nog nooit een revolutie van veranderingen voorgedaan die zo duizelingwekkend is als die welke het gevolg is van de technologische revolutie en de sociale veranderingen die deze met zich meebrengt. In toenemende mate en zonder ophouden concentreert een groter percentage van de wereldbevolking zich in steden.

Deze steden, die geconfronteerd worden met de toegenomen vraag van hun inwoners, evolueren naar een technologisch concept dat “slimme stad” wordt genoemd, met burgers die 24/7 hyper connected zijn en steeds meer op e-commerce gaan shoppen. We zijn getuige van de vorming van een wereldwijde toeleveringsketen.

Dit heeft uiteraard een directe invloed op de manier waarop de bevolking zich verhoudt tot het verkrijgen van informatie, winkelen en, uiteraard, ondernemingen. De demografische veranderingen veranderen de spelregels, d.w.z. de eisen die deze nieuwe demografie stelt en zal stellen aan de industrie die zich moet ontwikkelen, alsmede aan handel, produktie, totaallogistiek.

Alomvattende coördinatie van de toeleveringsketen

Supply chain 4.0 optimaliseren, dankzij de vooruitgang in de totaallogistiek technologie, het vermogen tot proactiviteit en prognose.

Kunstmatige intelligentie stelt het systeem in staat te leren van de informatie die het systeem zelf genereert. Het grootste voordeel is misschien wel het gemak waarmee fysieke processen met verschillende software tegelijk kunnen worden verbonden voor procesoptimalisatie en een beter gebruik van de beschikbare middelen.

Slimme magazijnen

Geautomatiseerde en gerobotiseerde intelligente magazijnen optimaliseren de in- en uitgaande materiaalstroom en de interne bewegingen. Deze systemen zijn zo doeltreffend dat zij menselijke en machinale actie vervangen of hybridiseren, terwijl een hoog niveau van efficiëntie wordt gehandhaafd.

Zij bereiken een maximale productiviteit omdat operatoren, referenties, toestellen en systemen in real time met elkaar interageren bij meerdere gelijktijdige logistieke operaties.

Beheer

Dankzij dit soort software, IoT (Internet of Things), cloud data computing en big data-technologie worden alle verzamelde gegevens in de cloud opgeslagen en verwerkt, wat ons in staat zal stellen nieuwe toepassingen te ontwikkelen die meer toegevoegde waarde genereren voor onze transport & logistiek netwerken.

Een groot voordeel van de technologie in de logistiek is bijvoorbeeld de mogelijkheid die wij nu hebben om parallel met de reële omgeving virtuele omgevingen te creëren die ons in staat stellen de traceerbaarheid van elk product door de hele keten heen volledig te controleren. Deze virtuele simulaties kunnen ook worden gebruikt om scenario’s te simuleren, processen te testen, plannen te maken, prognoses bij te stellen, m.a.w. wij kunnen werkelijk krachtige en doeltreffende instrumenten voor de besluitvorming toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *