1 december 2021

Soorten personenvervoer

2 min read

Als persoon kun je diverse voertuigen inzetten om je van A naar B te brengen. Je kunt deze zelf besturen, maar je kunt er ook voor kiezen om je door iemand naar de juiste bestemming te brengen. Je kunt hierin onderscheid maken in geregeld personenvervoer en ongeregeld personenvervoer. Wij laten je kennismaken met beide soorten personenvervoer.

Geregeld personenvervoer

Bij geregeld personenvervoer is er sprake van vervoer dat een bepaalde regelmaat of planning heeft. Dit voertuig legt een specifiek traject af of het vervoer komt langs halteplaatsen die op de voorhand zijn vastgesteld. Je kunt hierbij denken aan treinen en bussen. Ook bij geregeld personenvervoer wordt er een splitsing gemaakt tussen vervoer dat bestemd is voor iedereen of dat alleen toegankelijk is voor een bepaalde categorie reizigers.

Ongeregeld personenvervoer

Nu je weet wat geregeld personenvervoer is, kun je ongeveer wel nagaan wat er wordt bedoeld met ongeregeld personenvervoer. Dit is namelijk vervoer waarbij de klant de bestemming bepaald. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als jij een studentchauffeur in Zwolle reserveert om gebruik te maken van chauffeursdiensten zodat jij zelf bepaalt naar welke bestemming je graag zou willen. Dan is er ook nog vervoer dat niet langs een vast traject gaat of vervoer dat niet langs vastgestelde haltes komt. Je kunt hierbij denken aan bepaalde taxidiensten.

Voorbeelden vervoer

Nu je weet wat het verschil is tussen geregeld en ongeregeld personenvervoer, kun je kijken welk vervoersmiddel jij zou kunnen pakken. Je kunt bijvoorbeeld met eigen auto er heen, of je laten rijden door een chauffeur. Daarnaast kun je met openbaar vervoer gaan als de trein en bus. Voor verre reizen is het vliegtuig of de boot het meest geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *