1 december 2021

Dit is waarom rijinstructeur worden een goede keuze is!

2 min read

Ben jij op zoek naar een nieuwe carrière? Wellicht dat rijinstructeur worden wel iets voor jou is. Als rijinstructeur kun je van één ding sowieso uit gaan: geen dag is hetzelfde. Rijinstructeurs zijn meestal hele vrolijke en gezellige mensen, en dat is niet zonder reden. Die jolige rijinstructeur waar jij les van hebt gehad weet namelijk dat hij een van de leukste banen heeft die er is. In dit artikel lees je waarom rijinstructeur worden een goede keuze is.

Elke dag is anders

Zoals we hierboven al zeiden, als rijinstructeur is geen een dag hetzelfde. Elke dag zit je namelijk weer met andere leerlingen in de auto van verschillende achtergronden en leeftijden. En dit wisselt elke les, waardoor het vaak ook lijkt alsof de tijd zo voorbij vliegt. Het ene moment zit je met een zenuwachtige puber in de auto die zijn eerste rijles bij jou volgt, en het volgende moment zit je met een moeder van drie kids in de auto die uiteindelijk toch heeft besloten om haar rijbewijs te halen. En de volgende dag is alles weer anders!

Een gezellig en sociaal beroep

Een van de grote voordelen van het beroep als rijinstructeur, is dat het echt een sociaal beroep is. Als rijinstructeur vind je het geweldig om met mensen te werken en weet je hoe je het gezellig bij jou in de auto kunt maken, terwijl je tegelijkertijd ook de veiligheid voor jezelf en je leerlingen onder controle hebt. In de auto kun je soms de leukste gesprekken voeren, en dat wordt ook aangeraden. Het is namelijk belangrijk voor de leerlingen dat ze leren hoe het is om veilig auto te rijden terwijl ze in gesprek zijn met iemand die bij ze in de auto zit. Dit zal namelijk zodra ze hun rijbewijs hebben vaker voorkomen. Bovendien kunnen gezellige gesprekken helpen als je nerveuze leerlingen in de auto hebt.

Bijdragen aan de veiligheid van het verkeer

Als rijinstructeur draag je bij aan veilig verkeer. Jij leert je leerlingen namelijk hoe ze zich in het verkeer dienen te gedragen en wat wel en niet veilig is. Dit is een belangrijke taak als rijinstructeur en je dient het dan ook echt serieus te nemen. Zodra leerlingen hun rijbewijs hebben, heb je geen invloed meer op hun rijgedrag, maar zolang ze nog bij jou in de auto zitten, kun je wel degelijk hun rijgedrag beïnvloeden, zodat het algehele verkeer straks klaar is voor een nieuwe, verstandige weggebruiker. Als rijinstructeur zorg je ervoor dat je leerlingen na hun praktijkexamen veilig en zelfverzekerd de weg op gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *