1 december 2021

Parkeerplaatsverlichting en straatverlichting geven een veilig gevoel

2 min read

Optimale verlichting van parkeerterreinen en parkeergarages zorgt voor veiligheid, betere zichtbaarheid en verhoogt het welzijn door donkere zones en schaduwen te vermijden. Of het nu gaat om een ondergrondse parkeergarage, een parkeergarage met meerdere verdiepingen of een carport. Voldoende helderheid dient niet alleen de verkeersveiligheid, maar zorgt ook voor oriëntatie, vooral in parkeergarages. Voor bijzonder energiezuinige parkeerverlichting is LED-verlichting een goede keuze. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat de verlichting alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is, zodat het verlichtingssysteem met maximale efficiëntie werkt. Zo kun je het energiebesparingspotentieel in de verlichting van garage en parkeerplaats en dergelijke volledig benutten.

Als het gaat om het creëren van een veilige werkomgeving, is de eerste plek waar je rekening mee moet houden je parkeerplaats. Wanneer werknemers en bezoekers komen en gaan, lopen ze het risico op gevaren of veiligheidsproblemen die een parkeerplaats kan opleveren. Of ze nu gaten in de weg willen vermijden of gewoon het kantoor willen verlaten wanneer het donker is, iedereen moet altijd goed zichtbaar zijn. En goed zicht hebben, ook in het donker.

Als je bedrijf niet beschikt over een goed verlicht parkeerterrein voor werknemers en bezoekers, kunnen zij letsel oplopen of ongelukken krijgen. En als klap op de vuurpijl kan je bedrijf zelfs aansprakelijk worden gesteld voor het in gevaar brengen van deze mensen. Goede parkeerplaatsverlichting helpt dit te voorkomen en een veilige, zichtbare ruimte te bieden met LED parkeerverlichting.

Straat-, fiets-, voetpad- en parkeerplaatsverlichting

Verlichting dien niet alleen de veiligheid. Het dient ook ter oriëntatie, visuele begeleiding en veilige beweging. Weggebruikers zoals voetgangers en fietsers moeten zichtbaar worden gemaakt en ongevallen moeten worden voorkomen. Bovendien, verlichte werk- en recreatieve routes geven burgers een gevoel van veiligheid tijdens de uren dat het donker is. Goede verlichting helpt om gevaarlijke situaties voor weggebruikers in het donker op te sporen, ongevallen te voorkomen en het verkeer vlot te laten verlopen. Het levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en orde op onze wegen. Tegelijkertijd gebruiken stadsplanners straatverlichting als een ontwerpelement om straten en pleinen een aura te geven.

LED-straatverlichting – efficiënt en onderhoudsarm

LED-straatverlichting biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele lichtbronnen. LED verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie, vergt nauwelijks onderhoud en heeft een langere levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *