1 december 2021

Onderdelen van rijlessen

2 min read

Wanneer je van plan bent de weg op te gaan is het natuurlijk allereerst van belang dat je rijlessen neemt. Deze rijlessen zijn volledig op maat, omdat er specifiek gekeken wordt naar jou rijkunsten. De één krijgt het namelijk sneller onder de knie dan de ander. Bij rijlessen krijg je alle onderdelen waar je op de weg mee te  maken krijgt. Welke onderdelen dit precies zijn, leggen wij hieronder uit. 

Houding

Een rijinstructeur zal allereerst beginnen met de houding die je aanneemt achter het stuur. Het is hierin niet alleen belangrijk dat je comfortabel zit, ook is het belangrijk dat je de juiste afstand neemt vanaf het stuur. Daarbij moeten spiegels goed afgesteld zijn, zodat je al het verkeer om je heen kan zien. 

Inzicht in het verkeer

In rijopleidingen wordt gelet of je inzicht hebt in het verkeer. Dit betekent dat je snel kan handelen op het moment dat iets zich voordoet. Je moet al ver voor je uit moeten kijken om in te zien wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Als er bijvoorbeeld 100 meter voor jou op de rem wordt getrapt, dan moet je in kunnen zien dat de snelheid verlaagd wordt en jij ook in de rem moet. 

Rijvaardigheid

Daarnaast wordt je natuurlijk aangeleerd hoe je precies moet rijden. In een rijvaardigheidstraining wordt dit je bijgebracht. Ook wanneer je in een noodsituatie komt moet je weten hoe je de auto onder controle krijgt en in kan spelen op een situatie. 

Bijzondere manoeuvres

Daarnaast leer je bijzondere manoeuvres zoals fileparkeren en keren. Dit kun je namelijk op verschillende manieren doen, waardoor je alle manieren door moet krijgen om dit in het verkeer toe te kunnen passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *