Hoe wordt de premie van jouw motorverzekering bepaald?

Eindelijk is het zover: het is tijd om jouw eerste stalen ros te kopen. Of jouw tweede. Of toch de honderdste. Heb jij je ooit afgevraagd hoe de premie van jouw motorverzekering precies wordt opgebouwd? Wij wel namelijk. Daarom hebben wij deze vraag aan de specialisten van Direct Motor Verzekeren gesteld. Zij ondersteunen motorliefhebbers bij het afsluiten van hun motorverzekering. In deze blog geven zij jou het antwoord. Lees je met ons mee? Op zoek naar een goedkope motorverzekering

De dekking

Bij het afsluiten van een motorverzekering moet je altijd tussen drie verschillende dekkingen kiezen: WA, WA+ en All Risk. Hiermee geef je aan voor welke onderdelen je verzekerd wilt zijn. Alleen voor schade aan andere, schade door anderen of ook schade, die je zelf aan jouw motor aanbrengt. Hoe meer je verzekerd wilt hebben, hoe hoger de premie wordt.

Leeftijd

Om de premie van jouw motorverzekering te berekenen, wordt er vaak ook gekeken naar jouw leeftijd. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat jongeren meer risico op schade hebben. Dit heeft deels met ervaring te maken, maar ook met het feit dat veel jongeren de gevaren om hun heen minder hoog inschatten. Met alle gevolgen van dien.

Woonplaats

De ene woonplaats is de andere niet. Of je nu in Rotterdam woont of ergens in een dorpje nabij Assen: de risico’s op schade of diefstal verschillen onderling. Daarom wordt ook jouw woonplaats meegenomen in de premieberekening. Dit zul je vooral merken, wanneer je plots van woonplek verandert. Dan kan de premie ineens stijgen of juist dalen.

Soort, type en bouwjaar

Hetzelfde geldt voor de motor zelf. De ene is meer in trek onder dieven dan andere. Hoe jonger en duurder het model, hoe groter de kans op diefstal. Ook zijn de reparatiekosten bij schade vaak ook hoger. Daarom wordt er bij het opstellen van de premie gekeken naar de cataloguswaarde van jouw motor.

Schadevrije jaren

Rijd je al een tijdje met motors door het land? En heb je hierin geen schade geleden? Dan belooft dat vaak iets voor de toekomst. Verzekeraars geven klanten in deze gevallen korting. Dit worden ook wel schadevrije jaren genoemd. Hoe meer je er hebt opgebouwd, hoe hoger de korting en dus lager de premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *