1 december 2021

Het aanschaffen van een moederfiets

2 min read

Wanneer je kinderen hebt die zelf nog niet kunnen fietsen is het erg handig om in het bezit te zijn van een moederfiets. Bij het aanschaffen van een moederfiets zijn er aardig wat dingen om op te letten. Zo is het belangrijkste van een moederfiets de veiligheid van het kind. Daarnaast zijn er nog een hoop bijzaken zoals het type kinderzitje en zelfs een fietsverzekering. 

Het verschil tussen een moederfiets en een gewone fiets

Veel mensen vragen zich af waarom je niet voor een gewone dames fiets zou moeten gaan in plaats van een echte moederfiets. Het antwoord hierop kan vrij simpel zijn, als je niet in het bezit bent van een bakfiets, zijn moederfietsen wanneer je kinderen hebt die zelf niet of nog niet kunnen fietsen een echte must. Met een gewone damesfiets kun je stuiten op een behoorlijk aantal aan ongemakken. Zo is de instap vaak een stuk hoger dan bij een moederfiets, het stuur is vaak niet breed en sterk genoeg voor een kinderzitje. Of de bagagedrager is veels te klein, ook voor een kinderzitje. De standaard is vaak niet sterk genoeg en dat kan ervoor zorgen dat fiets een stuk sneller valt. Allemaal redenen om een moederfiets aan te schaffen dus. 

Hoe herken je een goede moederfiets?

Het eerste wat waarschijnlijk ook het belangrijkste is aan een goede en degelijke moederfiets is een lage instap. Alle vrouwen hebben een lagere instap dan een herenfiets maar een moederfiets heeft een extra lage instap. Dit is met een duidelijke reden, het makkelijk op en af kunnen stappen van de fiets. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. 

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat het stuur op een moederfiets breed en stevig is. Ook moet er iets meer ruimte zitten tussen het stuur en de zadel dan bij een gewone damesfiets. Dit is bedoeld voor een kinderzitje. Ook is het handig als het stuur verstelbaar is, zo kan je het stuur veranderen naar de behoeftes van jouw en je kindje. 

De standaard van de fiets is ook van groot belang. Een moederfiets heeft een grotere en stevigere standaard nodig dan een gewone fiets. Er komt namelijk veel meer bewegend gewicht op de fiets te rusten wanneer je een kind in een fietszitje zet. Om je kind in het zitje te plaatsen is het wel zo handig als de fiets stabiel blijft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *