Een koelwagen inzetten doe je zo

Misschien heb je weleens van een koelwagen gehoord. Ze lijken een beetje op busjes of kleine vrachtwagens en maken soms een zoemend geluid dat je kan horen als je dichtbij genoeg staat. Uit de naam kan je al veel halen als het gaat om het raden van de functie van een koelwagen maar in deze blog zal ik er nog wat meer over uitleggen. Want waar wordt deze wagen nu precies voor gebruikt? Lees je mee?

Wat is een koelwagen?

Zoals ik al zei, lijkt een koelwagen een beetje op een busje of een kleine vrachtwagen. Dat is het namelijk ook precies op één belangrijk element na, de koeling. Koelwagens hebben in ingebouwd koelsysteem zodat producten die zich binnen de koelwagen bevinden op de juiste temperatuur blijven terwijl ze vervoerd worden. Verder werkt de wagen zoals we gewend zijn van dergelijke kleine busjes.

Grote en kleine distributie

Een koelwagen kan ingezet worden voor groot of klein productvervoer. Zo kan een grote melkboer heel makkelijk al zijn melk in een grotere variant van de koelwagen plaatsen voor vervoer. Terwijl een kleiner vervoer ook perfect is wanner het meer om lokaal vervoer gaat. Natuurlijk kan je in sommige gevallen ook voor een normaal busje kiezen maar daarmee loop je wel het risico dat de kwaliteit van je product minder wordt doordat het koelelement mist. Een risico dat voorkomen kan worden met de aanschaf van een koelwagen. Niet zo gek dus om daar prioriteit aan te geven wanneer je gekoelde producten vervoert.

Hoe kom je eraan?

Hoe kom je precies aan een koelwagen? Op de website van Trucks.nl staat een breed aanbod. Deze wagens hebben er in sommige gevallen al wat dienstjaartjes opzitten. Maar er staan ook nieuwe tussen. In de zoekfilters vul je in waar je naar op zoek bent, wat het mag kosten en de andere eisen die je wellicht hebt. De website laat dan automatisch zien wat er beschikbaar is. Dat scheelt weer eindeloos zoeken. Daarnaast kan je in veel gevallen een afspraak maken met de verkoper voor een bezichtiging wanneer dat je handig lijkt, of contact opnemen als je wat vragen hebt.

Voor wie is het?

Een koelwagen is dus voor zowel de grote als de kleine ondernemer geschikt. Afhankelijk van de capaciteit die vervoert moet worden, kan je zoeken naar een grotere of kleinere wagen. Eén ding is zeker: Jouw producten komen koel op de plaats van bestemming aan.