De beste aankoop voor de zomer: een elektrische fiets

Deze week hebben we weer prachtig weer, echt zomers. Niet zo gek want het is ook echt zomer. Dit jaar ziet de zomer er voor veel echter anders uit dan andere jaren. Tijd dus om te kijken naar de dingen die we kunnen doen in ons eigen landje. Iets waar Nederland bekend om staat, is de fiets. Een ontwikkeling onder de fietsen is de elektrische fiets. En laat dat nu net het ideale vermaak en transportmethode zijn, in het bijzonder voor deze zomer. Lees je mee?

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets ziet eruit als een normale fiets maar is vaak voorzien van een elektrische fiets middenmotor. Deze zit soms in het frame ingebouwd of kun je als een batterij opladen en in de fiets klikken. De elektrische motor ondersteund je tijdens het fietsen en vergroot als het ware je bewegingen. Hierdoor vlieg je een stuk harder over de weg. En dat met minder inspanning. De inspanning blijft namelijk hetzelfde, het effect is alleen groter.

Beweging in de buitenlucht

Op die manier is het een stuk aantrekkelijker om de beweging op te zoeken. Goed, het is niet hetzelfde als een pittige workout maar doordat je het langer volhoudt, breng je je lichaam ook voor langere tijd in beweging. Daarnaast is de buitenlucht ook goed voor je en doe je misschien ook meteen een kleurtje op. Een mooie bijkomstigheid. En met zo’n fijne fiets laat je wellicht ook de auto wat vaker staan. Je bent immers zo op je werk of bij de supermarkt, en je hebt je beweging meteen gehad!

Rondrijden in eigen land

Ook nu in de zomer komt zo’n fiets enorm van pas. We blijven allemaal wat meer thuis en dus is het een hartstikke leuk idee om op de fiets rond te rijden in eigen land. Een elektrische fiets brengt je zo van het ene plaatsje in de buurt naar het andere. Wie weet ontdek jij wel een nieuw pareltje in de buurt in de vorm van een leuk restaurantje of een interessant museum. En doordat je op de fiets bent, kom je ook op idyllische wegen hier in Nederland, daarvoor hoef je zeker niet helemaal naar Frankrijk. Daarnaast zien we fietsen vaak als een ontspannen bezigheid dus het vakantiegevoel heb je meteen te pakken.

Weet jij al voor welke elektrische fiets je gaat deze zomer? En ga je hem gebruiken voor enkel plezier of ook als praktisch vervoer?