23 januari 2022

Autoverzekering vergelijken is dat lonend?

2 min read

Er zijn verschillende manieren om je auto voordelig en goed te verzekeren. Een autoverzekering vergelijken is dus een goed idee omdat er vele aanbieders zijn met ieder eigen regels en kortingen. Voor het afsluiten van een autoverzekering is het van belang om vooraf vast te stellen welke dekkingen je nodig hebt. 

De dagwaarde of de aanschafwaarde

De dagwaarde is de waarde van de auto kort voor de schade ontstond. De aanschafwaarde is het bedrag wat je voor je auto hebt betaald. Wil je een goedkope autoverzekering, bereken dan de premie van de verschillende autoverzekeringen en hou daarbij rekening met het uit te keren bedrag. Soms noemt men in de polis de dagwaarde, andere keren de aanschafwaarde. Behalve een autoverzekering kun je je ook extra verzekeren met aanvullende verzekeringen voor pech en inzittenden bijvoorbeeld. Bij het vergelijken van een autoverzekering is het belangrijk dat je een schade makkelijk kunt melden ofwel dat er een prettige klantenservice is. Ook hulp bij pech zoals een lekke band of een lege accu kun je hierbij extra afsluiten mocht je dit prettig vinden.

De soorten autoverzekeringen

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, moet je ook kiezen uit verschillende dekkingen. Je kunt daarbij kiezen uit:

Dekking Beperkt Casco autoverzekering

Met deze autoverzekering wordt de schade aan je auto veroorzaakt door storm, brand of diefstal helemaal vergoed. Veroorzaak je zelf schade aan je auto, dan wordt bij sommige autoverzekeringen niets en bij andere de helft van de schade vergoed.

WA Autoverzekering

WA betekent wettelijke Aansprakelijkheid. Deze autoverzekering is minimaal verplicht in Nederland voor iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan. Hierbij ben je verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed.

All risk verzekering

Met deze verzekering ben je verzekerd voor alle schade aan je auto, ook de schade die je zelf per ongeluk aanbrengt.

De inzittenden verzekering

Hierbij wordt de schade vergoed als mensen door jouw toedoen in je auto overlijden, gewond raken of schade hebben aan hun spullen.

Beperkt Casco extra verzekering

Bij deze autoverzekering is de helft van de schade aan je auto, veroorzaakt door brand, storm of ruitschade verzekerd. Wordt je auto gestolen, dan wordt dit ook vergoed. 

Bij Centraal Beheer Achmea kun je terecht voor diensten, verzekeringen en financiële producten op allerlei gebieden, zoals autoverzekeringen en woonverzekeringen. Centraal Beheer Achmea is 1 van de grootste verzekeraars van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *