Autotransport voor als je auto niet rijd

We weten allemaal dat een auto hoort te rijden maar het kan voorkomen dat dat niet mogelijk is of dat een auto kapot is. Daarom wordt er autotransport aangeboden. Het hoeft bijvoorbeeld niet te zijn dat de auto kapot is om getransporteerd te worden. Het kan zijn dat de APK is verlopen of dat de auto nog geen rijbewijs heeft. Dit zijn allemaal redenen waarom een auto de weg niet op mag. Als je de auto dan toch nog wilt vervoeren moet je je auto haast wel transporteren of je kan een boete riskeren die vaak veel hoger is dan de kosten die je maakt als je een auto wilt transporteren via een bedrijf. Ook riskeer je dan in sommige gevallen dat de auto vernietigd wordt. 

autotransport

Autohandel gebruikt veel transport 

Elke dealer heeft natuurlijk autos nodig en het is niet handig voor bijvoorbeeld mercedes om als ze 3000 autos van hun fabrike naar nederland willen brengen om mensen erin te laten rijden. Daarom wordt autotransport ook vaak gedaan in vrachtwagen of zelfs vrachtschepen. De markt is dus heel breed. Een auto die bijvoorbeeld niet meer rijd door een ongeluk moet ook getransporteerd worden. 

Zo heb je nog veel meer voorbeelden zoals: een verkeerd geparkeerde auto moet gesleept worden, autos met pech, autohandeleren en ga zo maar door. Met zoveel autos in de wereld en Nederland is het een grote markt met veel mogelijkheden en omzet. Daarom zijn er veel bedrijven die autotransport aanbieden.