3 tips om te besparen op je autoverzekering

Zoals de meeste mensen wel weten is het in Nederland verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer je met een auto op pad gaat. Echter zijn er veel verschillende verzekeraars die allemaal hun eigen pakket aanbieden. De prijzen tussen de verschillende verzekeraars schommelen enorm. Doordat een autoverzekering zo erg kan verschillen is het handig om goed autoverzekeringen te vergelijken en de juiste voor jouw situatie te kiezen. In dit artikel geef ik je drie tips waardoor het kiezen van de goede autoverzekering een stukje makkelijker wordt gemaakt.

De juiste dekking kiezen

Om te beginnen is het erg belangrijk dat je de juiste dekking kiest. Het klinkt voor veel mensen echter makkelijker dan het daadwerkelijk is, je kunt namelijk kiezen uit WA, WA+ en Allriskdekking, maar wat heb jij nou nodig? Auto’s die net nieuw zijn (minder dan drie jaar oud) worden meestal allrisk verzekerd omdat het repareren van deze auto’s vaak erg duur is. De echt oude auto’s worden dan weer alleen WA verzekerd.

Tweede auto

Wanneer je een tweede auto wilt verzekeren kun je in aanraking komen voor een tweede autoregeling waarbij je kunt profiteren van een no-claimkorting. Wanneer je de auto’s bij dezelfde autoverzekeraar verzekert is die vaak mogelijk. Dit is handig, aangezien je schadevrije jaren niet voor beide auto’s tellen, maar slechts voor één auto die verzekerd is.

Denk aan je eigen risico

Wanneer je een hoog eigen risico neemt, dan krijg je vaak flinke korting op je autoverzekeringspremie. Dit is handig wanneer je over het algemeen weinig schade hebt, of een oude auto in bezit hebt die de reparatiekosten eigenlijk helemaal niet waard zijn. Echter moet je wel in je gedachten houden dat je bij een hoog eigen risico opeens voor flinke kosten kan staan die niet worden vergoed.Het berekenen van je autoverzekering kan je gemakkelijk doen online. Er zijn veel manieren hoe je geld kan besparen, dus houdt deze zeker in je achterhoofd. Want niemand wil toch te veel betalen?